Havsörn- och sälsafari

En lugn upptäcktsresa nära naturen i Söderhamns vackra skärgård. 

Lyxig mat och god service

mitt i naturen!

Vill du vara i naturen, men vill ha service som på hotell? 
Vill du uppleva den vackra skärgården, men slippa planera?
Vill du vara nära naturen och se örnar och sälar, men bara åka med och bli visad? 
Då är det här en resa för dig!

Dukat bord, solen går ner och det doftar ljuvligt från grillen. 

Din tid att njuta är nu. Oavsett om du tar en promenad eller spenderar en stund i bastun eller stugan servar vi dig med helpension under hela resan. Kliv på båten med sköna kläder och checka in i de fräscha stugorna med nymanglade satinlakan och braskamin. 

Omkring oss råder tystnad, förutom naturens egna ljud av vågor mot stenarna, vinden i träden och fåglarnas läten. Det doftar hav och skog.

Bland de yttre öarna i Söderhamns skärgård ligger Klacksörarna, en ögrupp med ett fåtal sommarhus och massor av orörd natur. Här finns bastu, brunn och mulltoa.

Vi bor i stugor och delar gemensamma måltider. 

Havsörn- och sälsafarit är ett lugnt äventyr för familjen, kompisgänget eller den lilla konferensen. 

Lyxig mat i naturen
Varför ska du följa med på resan?

1) För att det är dags att njuta av naturen!  På den här resan åker vi till en plats där stillheten råder. Vi är en liten begränsad grupp som åker för att ha det gott. 

2) För att upptäcka! På den här resan får du upptäcka både Söderhamns skärgård, goda smaker och vacker natur. 

3) För att vara nyfiken! Vi åker en heldagsutflykt med god mat och trevlig gemenskap för att spana efter sälar och havsörn. Din lokala skeppare och guide vet var de brukar vistas. 

4) För att vissa minnen kan man bara dela med dem man upplevt dem tillsammans med.  Att åka på en lugn upptäcktsresa ger tid för för själen att komma ikapp. Det skapar härliga minnen och gemenskap. Vårt mål är att möjliggöra för möten som skapar systraskap, brödraskap och själsliga insikter. 

Solnedgång på Klacksörarna

Program Dag 1: Utresan 

Kl 16.00: Avfärd från Skärså , Söderhamn med taxibåten till Klacksörarna. Där checkar vi in i stugorna. Kaffe. 

Kl 18: Lyxig trerätters middag, lagad av utomhuskocken Per Elmefors på Savour Outdoor. 

Efter middagen finns egen tid för bastu eller att bara vara och njuta av naturen. 

Program Dag 2: Safari!

Kl 9: Gemensam frukost med varma grönsaker, äggröra och bacon från murikkan, hembakt bröd, yocgurt och hälsingekaffe kokat över elden.

Kl 11: Avfärd längs Söderhamnskusten för spaning efter örn och säl

Lyxig lunch på ett strandhugg

Sedan spanar vi vidare

Kl 18: Tvårätters middag vid bastun i väntan på solnedgången.   

Utomhusmatlagning savour outdoor

Program Dag 3: Hemresan 

Kl 9: Gemensam go-frukost

Tai-chi chi-gung, lugna rörelser för att stärka och mjuka upp kroppen för den som vill. 

Utcheckning.

Kl 10.30: Avfärd mot Skärså.  

Kl 11 ca: anländer vi. 

Vill du veta mer?

Kontakta oss!

Boende

Det finns 3 stugor och en bastu som vi förfogar över under resan. 

Stugorna är enkla och håller vandrarhemsstandard. El och mobiltäckning saknas.

Vatten tar vi med oss så det räcker åt alla. 

Boende i stugor på Klacksörarna

För resan betalar du 4 900 kr ink moms.

Säkra din plats och boka nu!

Kontakta oss!

Vad ingår?

 • Pilgrimsintroduktion och pilgrimskompass med symboler för personlig utveckling.

 • Medvandrare på vägen

 • Båtresa till och från Stenö, Söderhamn 

 • Boende i delad stuga med vandrarhemsstandard

 • Sängkläder, badhandduk och städning

 • Mat, fika, frukt och alkoholfri dryck under hela resan från fredag lunch till söndag förmiddagsfika.  Meddela oss innan för att diskutera eventuell specialkost, vi kan hantera glutenfritt, laktosfritt, mjölkfritt, vegetariskt, veganskt och de flesta allergier, vår kock är utbildad kock och har arbetat med specialkost. 

Vad ingår inte?

 • Biljetter/resa till- och från Stenö. Stenö kan nås med tåg till Söderhamn och byte till byss till Stenö, alternativt att ni kontaktar oss för transport från Söderhamns station. Vill du ha tips, råd eller hjälp med din bokning hjälper vi dig såklart hitta rätt upplägg för dig!

 • Vi avsätter resegaranti för gjorda betalningar hos Kammarkollegiet, researrangör 2Happyhearts AB. Vanlig reseförsäkring har du i din hemförsäkring. Vill du ha en utökad hemförsäkring kan ditt försäkringsbolag berätta vilka produkter de erbjuder.

 • Vi serverar ingen alkohol på resan. 

Malin Åhman 2HappyHearts medvandrare

Res med oss!

Malin Åhman, reseledare och pilgrimsguide och medvandrare. 

Per Elmefors, utomhuskock, tai-chi-instruktör och sjöräddare håller oss trygga och mätta under resan.

Malin Åhman 2HappyHearts medvandrare

Er pilgrimsguide

Hej! Jag är Malin Åhman - pilgrim, själslig upptäcktsresande och författare till böckerna

 • Pilgrim och symbolernas pussel och

 • Pilgrim och den stora vandringen

Resan går som livet, genom mörker och ljus, genom inre resa och yttre äventyr och genom tidlösheten och den helande kontakten med elementen och den feminina kraften.

Jag är researrangör och din medvandrare på resan.

Vi ses på Vägen! /Malin

Psst... Visst sa vi att kocken Per från Savour Outdoor älskar att laga mat!? 

Han har arbetat en hel del med olika typer av specialkost och allergier, så du behöver inte dra dig för att uttrycka dina kostbehov och allergier. Han löser det mesta!  

Avbokingsregler

Registrerad bokning kan överlåtas till annan resenär till en kostnad av registreringsavgiften 500 kr.

Vid avbokning upp till 20 dagar innan avresa återfås halva kostnaden

Ingen återbetalning vid avbokning senare än 20 dagar innan resan.

Om färre än 4 personer är anmälda till resan 20 dagar innan avresa förbehåller vi oss rätten att ställa in resan med full återbetalning till anmälda resenärer.

Paketresa och resegaranti

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företag(en) "XY" kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Dessutom har företag(en) "XY" enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Hållbarhet

Vi värnar om miljön. Ditt retreat klimatkompenseras via Jord, som planterar gräs i ökenområden för att återskapa jordens gröna lunga och binda koldioxid från luften. Av gräset produceras bland annat miljöbränsle, som används för att ställa om från fossila bränslen till förnybara.


Frågor? Veta mer? Skicka ett meddelande:

Namn E-post Meddelande Skicka in

Kontakt till Researrangören 2Happyhearts AB

Kontaktperson: Malin Åhman

Granitvägen 15, 82634 Söderhamn

+46 705251455

malin@2happyhearts.com
per@savouroutdoor.se

Centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

· Resenärer kommer att få all väsentlig information om paketresan innan de ingår paketreseavtalet.· Det finns alltid minst en näringsidkare som har ansvar för att alla resetjänster som ingår i avtalet fullgörs korrekt. Resenärerna får ett nödtelefonnummer eller uppgifter om en kontaktpunkt där de kan komma i kontakt med arrangören eller resebyrån. Resenärer får överlåta paketresan till en annan person, med skäligt varsel och eventuellt mot en extra kostnad. Paketresans pris får endast höjas om särskilda kostnader ökar (till exempel bränslepriser), och om detta uttryckligen anges i avtalet, samt i alla händelser senast 20 dagar före paketresans början. Om priset höjs med mer än 8 % av priset på paketresan får resenären säga upp avtalet. Om arrangören förbehåller sig rätten att höja priset har resenären rätt till en prissänkning om de relevanta kostnaderna sjunker.

Resenärer kan säga upp avtalet utan att betala en avbokningsavgift och få full återbetalning av alla betalningar om någon annan av paketresans väsentliga delar än priset ändras avsevärt. Om den näringsidkare som ansvarar för paketresan ställer in paketresan före paketresans början har resenärerna rätt till återbetalning och ersättning, i förekommande fall.

· Resenärer kan under exceptionella omständigheter säga upp avtalet före paketresans början utan att betala en avbokningsavgift, till exempel vid allvarliga säkerhetsproblem på resmålet som sannolikt skulle påverka paketresan. Dessutom kan resenärer när som helst före paketresans början säga upp avtalet mot en skälig och motiverad avbokningsavgift.

Om betydande delar av paketresan inte kan tillhandahållas enligt avtalet efter paketresans början måste lämpliga alternativa arrangemang erbjudas utan extra kostnad. Resenärer får säga upp avtalet utan att betala en avbokningsavgift om tjänsterna inte fullgörs i enlighet med avtalet och detta väsentligen inverkar på paketresans fullgörande och arrangören inte avhjälper problemet.

· Resenärer har också rätt till en prissänkning och/eller en ersättning för skada om resetjänsterna inte fullgörs eller fullgörs bristfälligt.

· Arrangören måste tillhandahålla stöd om resenären befinner sig i svårigheter.

· Om arrangören eller, i vissa medlemsstater, återförsäljaren hamnar på obestånd kommer betalningarna att återbetalas. Om arrangören eller, i tillämpliga fall, återförsäljaren hamnar på obestånd efter paketresans början och om transport ingår i paketresan, säkras resenärernas hemtransport.

· 2HappyheartsAB har tecknat skydd vid obestånd hos Kammarkollegiet. Resenärer får kontakta denna enhet eller, i tillämpliga fall, den behöriga myndigheten Kammarkollegiet, Birger Jarlsgatan 16, 114 34 Stockholm, 08-700 08 00, registratur@kammarkollegiet.se om tjänster inte tillhandahålls till följd av 2Happyhearts ABs obestånd.

Direktiv (EU) 2015/2302 i den form som det har införlivats i nationell rätt

https://svenskforfattningssamling.se/doc/20181217.html